Elektriker - nu på Mercantec

Tag den populære elektriker uddannelse på Mercantec i Viborg! Der er gode muligheder for job og karriere - og løn under uddannelsen.

Varighed:     4 år og 6 mdr.
Praktik: Muligt i ind- og udland

Elektriker uddannelsen er en moderne teknisk uddannelse, hvor du lærer at designe og vedligeholde alle de tekniske installationer, der får samfundet til at fungere.

Som elektriker beskæftiger du dig med alt fra strøm og styring af lys - til  installation og vedligehold af større computerstyrede elsystemer som fx industrirobotter, procesanlæg, alarmanlæg eller Building Management systemer. 

 

Gode fremtidsmuligheder for elektrikere

Dygtige elektrikere er eftertragtede i både Danmark og udlandet, og der er mangel på dem. Så når du er færdig med din elektriker uddannelse, kan du se frem til gode job- og karrieremuligheder i fx offentlige og private virksomheder eller hos en privat elinstallatør.

Der er også masser af muligheder for efter- og videreuddannelse. Bliv f.eks. installatør, maskinmester eller ingeniør. 

Løn under uddannelsen

Elektrikeruddannelsen er en erhvervsuddannelse, så du får løn under uddannelsen, så snart du har fået en praktikplads. 

Også som EUX

Du kan også tage uddannelsen som en EUX, hvor du bliver student og faglært på én gang. 

Se faktaark her

 

Uddannelsens opbygning:

Opbygning

Uddannelsens varighed og opbygning afhænger af din alder og din erfaring. 

Kommer du direkte fra 9./10. klasse?
Starter du på en erhvervsuddannelse mindre end et år efter, at du har afsluttet 9./10. klasse, er din erhvervsuddannelse opbygget på denne måde:

Over50uddannelser

  • Du starter med et introforløb, som varer to uger.
  • Herefter begynder du på en fagretning på gf.1, som tager 20 uger, dvs. ½ skoleår. Du kan vælge mellem 7 forskellige fagretninger. Skal du være elektriker anbefaler vi, at du vælger fagretningen "Biler, teknologi + industrielt design", men det er ikke et krav. 
  • Efter gf.1 er starter du på din elektrikeruddannelse. Du starter på skole (gf.2), hvorefter du skal finde en praktikplads. På den sidste del af uddannelsen vil du være skiftevis på skole og i praktik i en virksomhed.


Er du under 25 år?

Er du under 25 år, og har du afsluttet din 9./10. klasse for mere end et år siden, springer du gf1 over og starter direkte på din elektriker-uddannelse på gf.2, som tager 20 uger:

Under25 Forloeb

Efter gf.2 skal du finde en praktikplads. På den sidste del af uddannelsen vil du være skiftevis på skole og i praktik i en virksomhed.

Er du over 25 år?
Er du over 25 år, springer du også gf1 over og starter direkte på din Elektriker - uddannelse. Varigheden afhænger af din uddannelsesbaggrund og din erfaring:

Grafik Er Du Over 25

Praktik

Du er selv hovedansvarlig for at finde din praktikplads, men skolens praktikpladskonsulenter og din kontaktlærer hjælper dig gerne med gode råd og kontakter til virksomheder.
Du kan f.eks. selv benytte databasen www.praktikpladsen.dk til at søge efter ledige praktikpladser, men som regel er den allerbedste måde at få en praktikplads på, at gå ud og besøge den virksomhed,hvor du gerne vil i praktik.

Økonomi

Er du over 18 år, er du på gf1 og gf2 berettiget til SU.

Læs mere om SU - her!

Læs mere om lærlingeløn - her!

 

Adgangskrav

 Fra august 2015 er der indført følgende adgangskrav på erhvervsuddannelserne:

  • Krav om 02 i dansk og matematik fra 9./10. klasse
  • Undtagelse for:
    - Elever med uddannelsesaftale
  • Mulighed for optagelse via helhedsvurdering

Opstart

Grundforløb 1 (gf1) starter op i august. 

Grundforløb 2 (gf2) starter op i januar og august - se tilmelding i højre kolonne.